Bare noen tanker ...

February 20, 2014

  • Den økende vold i samfunnet

Her en kveld jeg kom seint av jobb og ville slappe av foran TV før tid for senga. Kom midt i en film av den gruelige sorten og for å slippe unna å se på elendigheten fant jeg knappen relativt fort. Foran svart skjerm i stillhet og i undring på hva er det som trigger oss til å se på denne volden, og den volden som gjenspeiles og utøves i samfunnet. Den er ikke av nedadgående trend snarere tvert i mot, økende på alle områder vi ser utøvelse av blind vold og et utagerende sinne som utøverne ikke greier å kontrollere. Og jeg tenker hva er det som skjer med oss hva er det som fører til vold i et sånn moderne samfunn der vi vet så mye, er det noe vi har glemt på veien… 

Når vi ser på og identifiserer vi oss med aktørene i filmen og vi kjenner på følelsene til de som er i handlingen. Det er med andre ord følelse – følelsen – vi må fokusere på – vi må ha noe påfyll der av skal vi snu dette. I næringslivet oppfordres vi gjennom konferanser og kurs at vi må flytte på noe i oss selv – «vi må vibrere annerledes» for å lykkes og oppnå suksess. Ja for suksess på alle plan er vi opptatt av - gulroten som vi kappes om å nå - tidlig skal vi lære – å snakke – bli god i matte og bli intelligente som få. Vi er stolt når treåringen kan telle og regne lenger enn 10. Men hva mangles i denne intelligente suksessmodellen når våre håpefulle utvikles til nær å bli følelsesløse mot hverandre.

Hva er det som skaper den gode følelsen i oss – som fyller oss opp, og gjør oss i stand til å leve -å elske og å skape. Jo Kjærligheten, den ubetingede kjærligheten fra hjerte gitt til oss menneskene fra skaperen som gave.

La oss ta det fra begynnelsen – det nyforelskede paret – kjærlighet som oppstår – den søte brusende elskovsakten og den store kjærligheten båndet som knyttes – ventetiden i mors mage – den store nedkomsten fødselen – oppveksten – puberteten – voksenlivet.

Hvor i dette livsløpet er det vi mister kjærligheten, blir mangel på der vi ikke lenger får det nødvendige påfyllet slik at vi utvikler de gode «vippene» til å være gode mot hverandre.
 

Hva fokus og verdi setter vi - i familien, -i hjemmet -i samfunnet, og i hvilken vei ønsker vi at utviklingen skal gå? Og hvilke vei er det som fører fram, hvis vi skal bekjempe voldstrenden, Tja sier du, men gjør vi det…

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Å ha orden i sy-sakerne!

Ha orden i syskrinet er fraser en støter på og har en dobbel betydning som forbindes til selve livet. Det vil si i livet, med...

Å ha orden i sysakerne!

February 18, 2014

1/1
Please reload

Siste innlegg

October 19, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

fortell til en venn